Στέλλα Παπαλάµπρου & Δηµήτρης Κεραµιδάκης Live

Στέλλα Παπαλάµπρου & Δηµήτρης Κεραµιδάκης

Στο café του Νομισματικού Μουσείου

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017 | Στις 9 μ.μ.


Ο Νοέμβρης μπαίνει δυναμικά στο café του Νομισματικού Μουσείου με ένα ένα εξαιρετικό ντουέτο μουσικών φαινομένων. Την Στέλλα Παπαλάμπρου και τον Δημήτρη Κεραμιδάκη. Την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου θα ακούσουμε πρωτότυπα και διασκευασμένα ακούσματα μέσα από μια δυαδική διάδραση και αυτοσχεδιασμό. Θα ζήσουμε ένα πολυμορφικό μουσικό παιχνίδι σε διαχρονικά styles, εκεί που διασταυρώνεται η jazz με το κλασικό τραγούδι, την pop και τη δημοτική παράδοση των χωρών του πλανήτη μας. Ένας διάλογος δεξιοτεχνίας από το απρόβλεπτο ντουέτο, που επιχειρεί να καταθέσει την αλήθεια της μουσικής που κατοικεί εντός μας άνευ συνόρων.

Η Στέλλα Παπαλάµπρου, ως ερµηνεύτρια και στιχουργός, ελίσσεται µε τη µοναδική αισθαντικότητά της, ανάµεσα στη jazz, το γαλλικό chanson και το bel canto µε µεσογειακά, αραβικά και παραδοσιακά ηχοχρώµατα.  Έχει κάνει σπουδές στο κλασικό και σύγχρονο τραγούδι στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα.  Συνεργάζεται από το 2011 µε το Ελληνο-γαλλο-αλγερινό σχήµα “HOLImelia”, το οποίο συνέστησε η ίδια µε τον γνωστό Γαλλοαλγερινό µουσικό Nazim Aliouche, κυκλοφόρησαν στη Γαλλία το CD “Microcosm” το 2013, και έχουν περιοδεύσει σε Ελλάδα, Γαλλία και Γερµανία. Έχει συνεργαστεί µε πολλούς διεθνώς αναγνωρισµένους καλλιτέχνες όπως ο Νικόλας Αναδολής, 0 Nazim Aliouche, ο Kamal Mazouni, ο Haig Yazdjian, ο Κώστας Αναστασιάδης και ο Γιώτης Κιουρτσόγλου. Γράφει στίχους και ερµηνεύει τραγούδια στην ελληνική, γαλλική, αγγλική, πορτογαλική, αραβική και άλλες γλώσσες. Είναι απόφοιτος της Νοµικής Σχολής ΔΠΘ, σπούδασε κλασική φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ, μετάφραση στην Αθήνα, έχει διατελέσει δικηγόρος και επίσηµη µεταφράστρια (Μέλος της Ελληνικής και της Διεθνούς Ένωσης Μεταφραστών), µιλά πιστοποιηµένα και µε ευχέρεια έξι γλώσσες. Τον τελευταίο καιρό ετοιµάζει τη νέα της δισκογραφική δουλειά (ερµηνεία - στίχους) µε τον διεθνώς διακεκριµένο συνθέτη και σολίστ κιθάρας, Σπύρο Εξάρα, στη Νέα Υόρκη (Blue Note Records, Naxos etc.) και άλλους διεθνώς αναγνωρισµένους µουσικούς.

Ο Δηµήτρης Κεραµιδάκης ξεκίνησε την καριέρα τους ως παιδί- θαύµα, λαµβάνοντας από πολύ νωρίς διακρίσεις σε διεθνείς µουσικούς διαγωνισµούς  αποφοιτώντας από το Κρατικό Ωδείο το 1996, µε µόλις 4 χρόνια πιάνο. Το 1997 αρχίζει να δίνει συναυλίες σε όλο τον κόσµο και  συνεχίζει να παίρνει υποτροφίες  στις σπουδές του µε καθηγητές όπως οι Roberto Szidon, Ruth Gerald, Mr Loerher, G. Shroeder, Milena Mollova, Sarantis Kassaras και Victor Merzhanov.
Κάπου εκεί ξεκινά την δηµιουργική σχέση του µε την αυτοσχεδιαστική µουσική και την ηλεκτρονική τεχνολογία. Έχει δώσει συναυλίες σε Αµερική, Καναδά, Αυστραλία, Κων/πολη και έχει πάνω από 2.000 συµµετοχές σε ελληνική και ξένη δισκογραφία, παρουσιάσεις σε φεστιβάλ, σεµινάρια, µουσική για τηλεόραση και θέατρο.  Τα τελευταία χρόνια εκτός από παραγωγός, συνθέτης και σολίστ, έχει στρέψει το ενδιαφέρον του στο πάντρεµα του παραδοσιακού τραγουδιού, της µεσογειακής µουσικής και της δυτικής άφρο-κουλτούρας µε τον οργανικό ήχο του πιάνου, την µαγεία της τεχνολογίας και την ελευθερία της jazz και για το λόγο αυτό συνέστησε το σχήµα, «The Jazz Ethnic Project». To 2014 βραβεύτηκε για την προσφορά του στη µουσική στο Φεστιβάλ Μουσών.

Παίζουν οι:
Στέλλα Παπαλάμπρου | φωνή
Δηµήτρης Κεραµιδάκης | πιάνο

Also check:




Τηλέφωνο για κρατήσεις: 210 3610067
Info:
Νομισματικό Μουσείο | Πανεπιστημίου 12, Αθήνα | 210 3610067 |e.nma.garden@gmail.com
Facebook: Nomismatiko Mouseio Garden
***
Επικοινωνία- Προβολή στα ΜΜΕ
Ιωάννα Πεπελάση. 6972885699 | Ε. nma.garden@gmail.com
Θεοδώρα Παπανικολάου. 6977310382 | Ε. nma.garden@gmail.com

Χορηγός επικοινωνίας: www.jazzonline.gr      


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο