Γιώργος Βαρσαμάκης | Inside me
Στο café του Νομισματικού Μουσείου
την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018
Στις 9 μ.μ.



Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του cd με τίτλο "Inside me" o συνθέτης Γιώργος Βαρσαμάκης με την ορχήστρα του παρουσιάζει σε μια συναυλία στο café του Nομισματικού Μουσείου, μουσικές του συνθέσεις τόσο από την πρόσφατη δισκογραφική του κυκλοφορία όσο και παλιότερες, καθώς και συνθέσεις του για το θέατρο. Ο Γιώργος Βαρσαμάκης ακολουθεί ένα μουσικό φάσμα, που περιλαμβάνει επιρροές από την κλασική μουσική, την κινηματογραφική και τη μινιμαλιστική μουσική. Μέσα από τους προσωπικούς του δίσκους και τις live εμφανίσεις του συνθέτει ένα ιδιαίτερο μελωδικό κράμα που κινείται σε ύφος λυρικό και κινηματογραφικό δημιουργώντας την αίσθηση μιας αλληλουχίας ανοιχτών τοπίων και μεστών συναισθημάτων.

Για τον Γιώργο Βαρσαμάκη:

Ο Γιώργος Βαρσαμάκης γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι διπλωματούχος πιάνου από το Εθνικό Ωδείο με ανώτερες θεωρητικές σπουδές στη μουσική που ολοκληρώνονται με το πτυχίο της φούγκας. Είναι επίσης απόφοιτος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου με σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου μουσικοπαιδαγωγικής από το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας.

Έχει συνθέσει μουσική για θέατρο, παιδικές θεατρικές παραστάσεις, για μικρού μήκους ταινίες και ντοκιμαντέρ. Έχει επίσης συνθέσει έργα για σόλο κιθάρα για κιθάρα και ορχήστρα εγχόρδων, για σόλο πιάνο για κουαρτέτο εγχόρδων αλλά και για άλλου τύπου μουσικά σύνολα.

 Έως σήμερα έχουν κυκλοφορήσει έξι δισκογραφικές  εκδόσεις με δικές του μουσικές συνθέσεις ορχηστρικής - κινηματογραφικής μουσικής. “Βorn reborn” (2004), “10 Πτήσεις με Αερόστατο”(2006), “Μυστικά Παραμύθια” (2009) , “Λίγο πριν...λίγο μετά” (2012) ,“O.S.T” (2013), ¨Aurura¨(2015)και το" Inside Me"(2018).

Μουσικά του έργα έχουν παρουσιαστεί από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και άλλα μουσικά σύνολα. Από το 2004 έως σήμερα, δίνει συναυλίες παρουσιάζοντας τα έργα του σε φεστιβάλ και χώρους πολιτισμού σε όλη την Ελλάδα.     Έργα του για κιθάρα έχουν ερμηνεύσει σε συναυλίες τους ο  συνθέτης- κιθαριστής Νότης Μαυρουδής με τον διακεκριμένο σολίστ Γιώργο Τοσικιάν Έργα του επίσης έχουν χορογραφηθεί στο Λονδίνο από τον χορογράφο Συμεών Κυριακόπουλο.

 Το 2012 εκδόθηκε από τις εκδόσεις Cambia το βιβλίο με τίτλο “Μουσικές ιστορίες για πιάνο” με έργα του για σόλο πιάνο και το 2017 το Βιβλίο με τίτλο "Aurora" με έργα για μία και δύο κιθάρες.

Από το 2000 έως σήμερα είναι στέλεχος και προϊστάμενος του μουσικού τμήματος του Ε.Μ.Π. 




Παίζουν:
Κώστας Καριτζής | βιολί
Ελευθερία Τόγια |βιόλα
Αγγελική Μουρίκη | τσέλο
Κώστας Ιωαννίδης | κλαρινέτο
Γιώργος Τοσικιάν|κιθάρα
Γιώργος Βαρσαμάκης | πιάνο
Συμμετέχει η Ελισάβετ Τσατσάκη



Also check: 



Τηλέφωνο για κρατήσεις: 210 3610067
Info:
Νομισματικό Μουσείο | Πανεπιστημίου 12, Αθήνα | 210 3610067 |e.nma.garden@gmail.com

***
Επικοινωνία,- Προβολή στα ΜΜΕ
Ιωάννα Πεπελάση. 6972885699 | Ε. nma.garden@gmail.com
Θεοδώρα Παπανικολάου. 6977310382 | Ε. nma.garden@gmail.com

Χορηγός επικοινωνίας: www.jazzonline.gr      


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο