Maria Manousaki Quartet
Sole Voyage
Στο café του Νομισματικού Μουσείου
την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019
Στις 9 μ.μ.



Μια μοναδική μελαγχολική νότα διαπερνά τη σκοτεινή σιωπή και μετά, ένα άπλετο φως φέρνει στο επίκεντρο την Μαρία Μανουσάκη. Το βιολί δείχνει να ζωντανεύει, να γίνεται ένα με το κοινό και να το μεταφέρει σε μια πρωτόγνωρη διάσταση όπου η μουσική είναι μαγευτική και αιθέρια. Πλέκοντας σπάνια στοιχεία αφρικάνικης μουσικής και ιδιαιτέρων κρητικών ακουσμάτων, η Μαρία Μανουσάκη μαζί με τους μουσικούς Βαγγέλη Στεφανόπουλο στο πιάνο, Παναγιώτη Ανδρέου στο κοντραμπάσο και Κώστα Μερετάκη στα κρουστά δημιουργεί μουσική που αφοπλίζει και σαγηνεύει ολοκληρωτικά! Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, θα παρουσιαστούν και κομμάτια από τη νέα δουλειά της Μαρίας Μανουσάκη, Hidden Trails (Κρυμμένα Μονοπάτια), που γράφτηκε το 2018 μεταξύ Ελλάδας και Νέας Υόρκης. Τα ακούσματα, πάντα εμπνευσμένα από τις κρητικές ρίζες της δημιουργού και την αγάπη της για την τζαζ, είναι μια διασταύρωση και ένα κρυφό ταξίδι μεταξύ Κρήτης και Νέας Υόρκης. Στο άλμπουμ της συμμετέχουν παγκοσμίως φημισμένοι μουσικοί όπως ο Παναγιώτης Ανδρέου, ο Engin Gunaydin, ο Guy Mintus, ο Haig Yazdjian, ο Tigran Sargsyan καθώς επίσης και ο Ζαχαρίας Σπυριδάκης.


Η Μαρία Μανουσάκη
Η ελληνικής καταγωγής Νότιοαφρικανή βιολονίστα Μαρία Μανουσάκη, αποτελεί μια διεθνούς φήμης καλλιτέχνιδα που πρωτοστατεί στο παγκόσμιο στερέωμα της jazz και world Μουσικής σκηνής. Ζει και δραστηριοποιείται στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, όπου και προσφάτως, και αφού σχημάτισε το ολοκαίνουργιο της γκρουπ, κυκλοφόρησε το άλμπουμ Sole Voyage με τον συνδυασμό των εκλεκτών μουσικών Shai Maestro στο πιάνο, Πέτρο Κλαμπάνη στο κοντραμπάσο, John Hadfield στα τύμπανα και με τις έκτακτες συμμετοχές των Tamer Pinarbassi στο κανονάκι και τον Mavrothi Kontanis στο ούτι. Το άλμπουμ αποτελείται από την πρωτότυπη μουσική της καλλιτέχνιδος και περιλαμβάνει συναρπαστικούς, ασυνήθιστους συνδυασμούς της κρητικής μελωδίας, οι οποίοι υφαίνονται σε ένα μωσαϊκό της τζαζ με polyrhythmic κρουστά, γοητεύοντας τα πλήθη των ακροατών παγκοσμίως. Η μουσική της απευθύνεται σε κάθε ηλικία και σε κάθε εθνικότητα: μια αληθινή αντανάκλαση της world music.  
Η Μαρία Μανουσάκη, έχει εμφανιστεί σε πολλά αναγνωρισμένα φεστιβάλ, σε υψηλού κύρους διοργανώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς επίσης και σε δημοφιλείς, σημαντικούς χώρους όπως: Perth Concert Hall στην Αυστραλία, New York Lincoln Centre, Frank Sinatra School of The Arts στη Νέα Υόρκη, MoMA Museum of Modern Arts, Dubai International Film Festival in 2005 and 2006, Madinat Theatre in Dubai UAE, Closing ceremony for the Mediterranean Olympic Games in Pescara Italy Megaro Mousikis, Stegi Gramaton & Texnon, Badmington theatre and Zappio Megaro in Greece, Vamos Jazz Festival Hania Greece, Tinos Jazz festival Greece.
Τέλος, η Μαρία αποτελεί την ιδρύτρια του Cretan World Music Festival, που ξεκίνησε στον Αλικιανό Χανίων Κρήτης τον Ιούλιο του 2014.

Παίζουν:
Μαρία Μανουσάκη | βιολί
Βαγγέλης Στεφανόπουλος | πιάνο
Παναγιώτης Ανδρέου | κοντραμπάσο
Κώστας Μερετάκης | κρουστά

Επιμέλεια: Thomai Katirtzidou



Also check:

Η κράτηση είναι απαραίτητη - τηλέφωνο: 210 3610067

Info:
Νομισματικό Μουσείο | Πανεπιστημίου 12, Αθήνα | 210 10067 |e.nma.garden@gmail.com

***
Επικοινωνία- Προβολή στα ΜΜΕ
Ιωάννα Πεπελάση. 6972885699 | Ε. nma.garden@gmail.com
Θεοδώρα Παπανικολάου. 6977310382 | Ε. nma.garden@gmail.com

Χορηγός επικοινωνίας: www.jazzonline.gr      

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο